"Атака" вижда БСП като претендент за властта, задава пет въпроса на социалистите

Политика
19.01.2020 | 17:33 ч.

По повод вота на недоверие, който БСП ще внесе в понеделник, 20 януари, "Атака" попита социалистите за пенсиите, концесиите, чуждите военни бази у нас и санкциите срещу Русия, съобщиха от пресцентъра на "Атака". 

"Принципите на ПП "Атака" от нейното създаване са били следните: България да бъде, колкото се може по-самостоятелна държава в днешния глобален свят; да следва интересите на своите граждани и да ги поставя над чуждите интереси.

Ако партия "Атака" беше избрана да управлява България, щеше да приложи точно тези принципи. По различни причини това не се е случило, но ние не можем да се сърдим на българския народ. Обаче имаме пълното право да питаме всеки, който претендира да управлява, в името на какво иска да управлява. Тези въпроси сме ги задавали към всички управляващи партии, включително и към сегашните управляващи от ГЕРБ. Не сме получавали задоволителни отговори, но винаги сме се надявали този, който е на власт, да проявява разум. Заради липсата на задоволителни отговори днес ние не сме част от Коалиционния съвет, който управлява страната и взема решения.
В момента има претендент за властта в лицето на БСП. Те внасят вот на недоверие, с който искат падане на правителството и съставяне на ново. По този повод АТАКА пита:

1. Има ли БСП категоричното намерение да направи минималната пенсия 500
лв., а минималната заплата 1500 лв.?
2. Има ли БСП категоричното намерение да прекрати незабавно концесиите
за добив на злато и да е в български ръце?
3. Има ли БСП категоричното намерение да закрие чуждите военни бази у
нас?
4. Има ли БСП категоричното намерение да свали санкциите срещу Русия?
5. Има ли БСП категоричното намерение да признае с парламентарно решение
геноцида над българския народ по време на турското робство, което "Атака" предлага от 2005 г.?