Бизнесът победи. Борисов към Горанов: Докато не постигнеш консенсус, Наредба Н-18 няма да съществува!

Бизнес
12.02.2020 | 12:03 ч.

Промените в Наредба Н-18, срещу които бизнесът скочи и дори излезе на протести, няма да бъде приета в този й вид, стана ясно от заседанието на правителството днес.

Премиерът Бойко Борисов попита финансовия министър ВладиславГоранов как е минала срещата по Наредба 18 със съсловните организации.

"По Наредбата има още много работа да бъде свършена, искам да уверя всички, които са заинтересовани от темата, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред, т.е. сега започват интензивни разговори къде трябва да бъде оптимизиран процеса, така че да не се затруднява малкият и среден бизнес, създадени са множество работни групи, които отчитат спецификата на отделните бизнес процеси, няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус", обясни финансовият министър.

"Докато не постигнеш консенсус, тази наредба няма да съществува", отсече министър-председателят.

"Няма да съществуват измененията, които се въведоха в лятото на 2018 г.", поправи го Горанов.

"Когато постигнете консенсус, ще ме поканите и тогава ще я има. Интензивни означава всяка седмица среща с по една съсловна организация и да премахваш проблемите и притесненията им. Целта на тази система за управление е да премахнем черния или сивия сектор, но това в никакъв случай не трябва да се отрази на малките и средните съсловни организации, така че, когато ги убедиш, тогава ще убедиш и мене", завърши темата Борисов.