Бойко Борисов за президента: Чудя се в деня, в който баща ти е починал, как може да говориш нелепици (Видео)

Политика
03.04.2020 | 13:38 ч.

"Сутринта се чухме с президента Румен Радев, за да му изкажа съболезнованията си. Чудя се в ден, в който баща ти е починал, как може да говориш нелепици."

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян.

По-рано днес президентът заяви, че управляващите трябва да преосмислят социалната изолация в разумни срокове. По думите трябва да си поставим ясна национална цел - възможно най-бързо връщане към относително нормален ритъм на живот, производство и свободно движение на хора и стоки.

'Мога много да му отговарям, защото всички тези нелепици които е казал, ЕК прие варианта 60 на 40, но няма да си го позволя, защото имам морал в един тежък момент. А иначе бих каза следното за мерките: един родител, който си обича децата, и когато трябва да го заведе на вакисна или на зъболекар, но то се дърпа, плаче, колкото и на майката и бащата да е криво, го завеждат, защото знаят, че това е правилно. И нас толкова ни боли ", коментира Борисов. 

"Ако президентът мисли, че извънредното положение е извън нормата и е различно от другите държави, нека наложи вето. Да оставиме народа без извънредно положение, да го умориме. Буквално, това е предложил днеска той. Да наложи вето. Като някоя дърта свекърва, ама тея злобните, само ходи и върви  след нас. Ние обикаляме България да възстановиме производството, да им дадеме бизнес, чрез тия поръчки искаме да му дадеме хляб. Написали му листчето и той го чете. Защо не му зададохте въпрос, ето това е цензура", коментира премиерът. 

"Единственият начин за борба срещу коронавируса е чрез социална изолация", завърши Бойко Борисов. 

"Мерките са до 13 април, депутат след депутат дават положителни проби, ако утре, след една или две седмици, не може да съберем парламента, затова сме предложили удължаване на срока на извънредното положение. Какво усетихте от извънредното положение, върху правата си на журналисти, на слово, единственото, което е важно, е социална изолация, което е признато в целия свят, даже сега както сте се наблъскали, не е редно! Довиждане!", остече премиерът и отказа повече да отговаря на въпросите на журналистите.

 

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати