Фронтменът на "Зиги Зиги Спутник" пуска на пазара собствена марка парфюм

Лайфстайл
11.12.2019 | 17:51 ч.

Galia Tapai - кореспондент на briagnews

Мартин Дегвил - атрактивният вокалист на култовата през 80-те години електро пънк група Sigue Sigue Sputnik, пуска собствена марка парфюм, научи Брягнюз от самия него. Voodoo Glam съчетава екзотични аромати, подбрани от рок звездата, чиято формула дава завършеност на уникален рокендрол фрагранс, сподели той. "Използвал съм дивото изкушение на черен нар, аромата на тусканска кожа, алойзия, горчив тангерин и дива орхидея", обяснява Мартин и подчертава, че това са само част от натуралните есенции и масла, които е съчетал. Според него Voodoo Glam разбива сърцето и никой не може да му устои. Парфюмът е унисекс, подходящ и за двата пола, уточнява той. Първите тестери са вече изпратени до най-верните му фенове в 10 мл шишенца с форма на череп и в няколко цвята. Певецът разкри, че следващият му парфюм е в процес на обработка и тестване, като ще носи името на едноименната му песен със Sigue Sigue Sputnik - Atari Baby.

Мартин Дегвил е също популярна модна икона. След като взриви света с легендарната си група през 80-те, той създаде и мода, която намери много поклонници. Емблематичните перуки с пъстроцветни пера, кожите на животни, изляти в тесни облекла, високи токове на бутушите над коляното и крещящия грим бяха запазена марка на музикантите от SSS, чийто дизайнер бе именно Дегвил. Музикантът още преди да се включи в групата има собствени модни бутици в Бирмингам и Лондон. За него работи дори самият Бой Джордж. 

Sigue Sigue Sputnik на няколко пъти се събира и разделя след бляскавия си световен успех. В момента Мартин Дегвил поддържа музиката на групата, като той е и автор на голяма част от песните, чрез новата версия на състава Sigue Sigue Sputnik Electronic. Музикантите в нея варират, като често с него на сцена е китаристът на Адам Ант, Селектър и Скант Регард - Уилям Крюдсън. Неотменно на клавишите е Йохан Вейдеман. Бандата изпълнява хитовете си и новите парчета, които не спира да създава неуморният Мартин. 

Творенето е моето хоби, казва той. "След като измислих музика, лирика за песните и модна линия,  признати в цял свят, най-новото ми изобретение е този парфюм. Надявам се хората да харесат така Voodoo Glam, както обичат и моите песни", обобщи рок звездата.