Хванаха двама, „обути“ с хероин, скрили малко и в колата

България
13.05.2019 | 17:32 ч.

6,522 кг хероин, укрит по телата на двама мъже и в купето на лекия автомобил, с който пътували, са открити на митницата в Капитан Андреево. По искане на Окръжна прокуратура-Хасково съдът е определил постоянен арест за български гражданин и трима чужденци, привлечени като обвиняеми за контрабандата на хероина, чиято стойност е  423 930 лева. Това съобщиха днес от Агенция "Митници".

 

На 8 май 2019 г. на пункта на Капитан Андреево около 2 часа, от Турция в България влязъл лек автомобил, марка „Рено“, управляван от обвиняемия Ш.Б., като негов спътник бил Ю.К. Лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. При нея е установило, че по телата на обвиняемите били укрити пакети, съдържащи прахообразно вещество. Такива пакети били открити и в купето на лекия автомобил. При тестване с полеви наркотест, прахообразното вещество реагирало на хероин. Проведени са били процесуално-следствени действия, при които били иззети лекият автомобил и намереното наркотично вещество. В хода на проведеното разследване са събрани доказателства и за съпричастност на обвиняемите  В. Д. и М. А., които са били задържани в Пловдив.

 

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла  като обвиняеми четирима - Ю.К., 47 г., турски гражданин, Ш.Б., на 50 г., български гражданин, В.Д., на 60 г., гражданин на Северна Македония, и М.А., на 49 г., холандски гражданин. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Коментирай

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати