Испанският футбол спира до второ нареждане, чака знак от политиците

Спорт
23.03.2020 | 15:22 ч.

Шефовете на испанския елит по футбол Ла Лига отложиха първенството за неопределено време, тъй като смъртните случаи в Испания заради пандемията причинена от COVID-19 продължават да нарастват, съобщи Гонг.

Мачове от първенството не са играни от първата седмица на този месец, а през следващата бе обявено, че шампионатът ще спре за две седмици.

Сега Ла Лига и Испанската футболна федерация решиха, че няма да има професионален футбол в Испания, докато политическите лидери не дадат знак.

„Контролната комисия, която бе създадена, одобрява спирането на професионалните футболни състезания, докато властите на в Испания и Общата администрация не решат, че те могат да бъдат възобновени, без да създават риск за здравето. Искаме да изкажем най-голяма благодарност на всички, които полагат най-добрите усилия, за да предоставят най-важните услуги на испанския народ, а също така да изкажем нашите съболезнования на всички починали и изпращаме топла прегръдка от света на футбола към семействата, които губят близки“, гласеше съобщението.

Повече от 2000 души починаха в Испания заради коронавируса, според последните данни, публикувани днес.