Хилда Казасян и Плевенска филхармония с концерт филмова музика в Плевен

Култура
15.09.2020 | 19:46 ч.

Очарователната Хилда Казасян, заедно с нейните фантастични музиканти и Плевенска филхармония идват в Плевен, за да ни потопят в света на вълшебната българска филмова музика от любимите ленти.

Съдържанието на концерта ще докосне дори душите на хората, които не са изцяло отдадени на джаза, тъй като в програмата са подбрани най-любимите и познати мелодии от български игрални филми за всички времена като „Любимец 13“, „Козия рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.

На сцената до Хилда и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов, ще бъдат и едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет.  Специални гости са Теодоси Спасов и Васил Петров.

Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл, е подготвена от Васил Къркеланов.

Фантастичните аранжименти, които дават един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов.

Концертът ще е на 18 септември от 20:00ч. на сцената на Регионален исторически музей. Билети се продават на касите на Плевенска филхармония.