Кметът на Ловеч Корнелия Маринова и председателят на ОбС Петър Цолов гласуваха

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016
06.11.2016 | 14:03 ч.

 

 „Гласувам за една държава, начело на която ще застане човек можещ, компетентен, с опит с общуването с хората и в познаването на законите, човек с присъствие и в национален план, и в международен. Човек, който познава цената на диалога и на дипломацията. Човек, който име да работи и се е доказал през годините. За една държава с развито гражданско общество, прозрачно и с уважение към законите“.

 

Това заяви днес кметът на Ловеч Корнелия Маринова, след като пусна бюлетините за избор на президент и за референдума.

 

Кметът Корнелия Маринова пристигна точно в 10 часа, като бе придружена от своя съпруг Красимир Маринов.  Те изчакаха близо половин час на опашката за гласуване пред секция № 6 в ОУ „Васил Левски“, училището, на което дълги години Маринова бе директор.

 

Относно задължителното гласуване, което се прилага за първи път, кметът каза: „Хората, които имат позиция, винаги са гласували и са заявявали кредото си, независимо, че досега вотът не беше задължителен. Но смятам още, че гражданското ни задължение и отговорност към задължителното гласуване ще направят така, че президентът с истинско присъствие ще намери своята реална оценка.“

 

„Упражних гражданското си право със съзнанието, че най-важно е изборите да отразят адекватно волята на народа в този момент.“ Това  коментира, след като пусна двете бюлетини, председателят на Общинския съвет Петър Цолов. Той гласува точно в 11.10 ч. в секция № 5 в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“. 

Коментирай

Още от ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016

Всички от ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016  
 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати