Кралев и Домусчиев на различно мнение за държавната лотария

Бизнес
21.01.2020 | 08:16 ч.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев защити внесените в парламента промени в Закона за хазарта, които предвиждат закриване на частните лотарийни игри и монопол на държавния тотализатор.
 
"Бюджетът на спортното министерство е около 80 милиона лева, 50 милиона отиват за спортните дейности. Тези средства ще бъдат увеличени двойно. Смятам, че всяка държава има право да регулира бизнеса", каза Кралев, предава БНР.
 
Против готвените промени по-рано днес се обяви бизнесменът Васил Божков, който предупреди, че ако държавата закрие лотарийния му бизнес, той няма да може да спонсорира футболния клуб "Левски".
 
Министър Кралев говори при връчването на отличията "Венец на победителя" за принос към българския спорт. Такова получи бизнесменът и собственик на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, който, също като Васил Божков, е против промените в Закона за хазарта:
 
"Знаете, че още преди 2 години, като трябваше да има някакви забрани в Закона за хазарта, аз бях против. Включително работодателската организация застана в позиция "против". Не мога да си сменя, на този етап, мнението, но нека да чуем какви ще са дебатите по темата. Аз съм радетел всеки клуб да има добри стопани, да има богати хора зад клуба. Държавата ни не е толкова богата, че да губим тези хора, които имат желание да дават за българския спорт. Така че такива неща не са добри за футбола като цяло. Трябва да видим и какво ще стане, защото това, че някой е внесъл някакъв закон, нищо не значи", заяви Кирил Домусчиев.
 
Той допълни, че познава добре Васил Божков и не е бил заплашван от него. Коментарът му е свързан с изказване на собственика на хазартната компания "efbet" Цветомир Найденов, който твърди, че Божков е заплашил с убийство него, брат му и Домусчиев.
 
Ръководителят на КРИБ препоръча на Найденов да отиде със сведенията си в прокуратурата.
 
тн