Ловешка котка отпътува за Бразилия

Лайфстайл
07.11.2017 | 19:59 ч.

Ловешката котка от породата „Донски сфинкс“ на име Огдоада отпътува за Бразилия, съобщи Магдалена Паричева - селекционер на професионалния развъдник за донски сфинксове „Шалун кхан“ в Ловеч. На 31 октомври в гради ни гостува селекционер от най-популярния развъдник за донски сфинксове в Бразилия. Целта на посещението Рената Гарсие и съпруга й Марсел бе получаване на женско коте „Шалун кхан“ за подобряване на породата. Развъдникът е бил препоръчан от известен съдия, по чието мнение в Ловеч се отглеждат най-качествените като стандарт донски сфинксове.

Раздялата винаги е трудна, но малката Огдоада ще живее щастлива, обичана и ще прослави българските донски сфинксове далеч зад пределите на България, категорична е Магдалена Паричева.

Престоят на далечните гости бе разнообразен с посещения на природните забележителности като Деветашката пещера на средновековната крепост в Ловеч.

Развъдникът за донски сфинксове „Шалун кхан“ в Ловеч е основан през 2011 г., като първата регистрация е по системата на ФИФе и членуваме под номер BG – 075. По-късно е направена регистрация и по системата WCF. По тази система се членува в Румънската федерация, но е запазена българската принадлежност на развъдника и цялата дейност се осъществява под български флаг.

За изтеклите шест години нашият развъдник има забележителни постижения, сред които десетки BEST OF BEST и BEST GENERALE на Световни и Международни изложби. Многократно наши котки са побеждавали над 200 котки от повече от 40 породи от много страни в Европа. Колекцията ни от купи наброява над 150, а грамотите и сертификатите ни за постижения са стотици. Три поредни години развъдник „Шалун кхан“ беше обявяван за „Развъдник на годината“.

По отношение на развъдната дейност бебетата „Шалун кхан“ са търсени не само в страните от Европа, но и в целия свят. Наши питомници (повече от 50) растат и се радват на обич и успехи в 19 страни, сред които Германия, Франция, Великобритания, Италия, Белгия, Унгария, Гърция и др. европейски страни, а също и някои извън пределите на Европа, като САЩ, Канада, Кувейт и Бразилия. Тези котки са предпочитани от много известни развъдници по света, където създават отлични поколения и печелят титли и слава. „Шалун кхан“ се превърна в марка за висок клас и красота в създаването и развитието на породата донски сфинкс.

„По отношение на работата ми като селекционер, най-голямата ми гордост е създаването на специална кръвна линия, която комбинира двете най-силни и класни линии в Русия. Поддържам още няколко линии, традиционно търсени в Европа и най-вече в Румъния. Основните ми производители в момента са 14 – 4 момчета и 10 момичета“, каза Магдалена Паричева.

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

Случаят Хари - Меган

за пореден път ни убеждава,

че дори да те е родила принцеса,

правиш туй, което ти казва жена ти

 
АРХИВ | изберете две дати