Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка

Общество
14.05.2019 | 10:39 ч.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка, съобщиха от пресцентъра на министерството. Премиерът Бойко Борисов я прие. В мотивите Порожанов обяснява,  че не желае атаката срещу него да влияе върху правителството.

 „Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно“, заяви министър Порожанов. В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на  селскостопански стоки. Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора - Общата селскостопанска политика след 2020 г. В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент.

Комуникацията със сектора  винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси, се казва в прессъобщението. Министър Порожанов изказва своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.

 

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати