Нинова за бъдещия министър на околната среда: Сменят се гуми на неработещ автомобил

Политика
14.01.2020 | 08:38 ч.

"Спряганите имена за негов заместник са политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази управлението. Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи. Трябва да се смени моделът на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство."

Така коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на бТВ спряганите имена на Искрен Веселинов, Емил Димитров-Ревизоро и Николай Кънчев за нов министър на околната среда и водите.

Припомняме, че днес трябва да стане ясно името на номинирания за нов министър на околната среда и водите. Очаква се коалиционният съвет на ГЕРБ - Обединени патриоти да излезе с окончателното решение.

"Променя ли се нещо по отношение на ВиК сектора? 400 язовира са в предаварийно състояние. Има язовири, на които 10 години никой не знае кой е собственикът. Моделът на управление е сбъркан. Сменят се само министри на коалиционните партньори, но не и на ГЕРБ. Отговорността, обаче е на премиера", отсече соцлидерката.

Тя посочи, че проблемът с кризата с водата е огромен, ще изгърмят и други градове след Перник.

"За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването. Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите", заяви Нинова.

Тя напомни, че кметовете не са собственици на язовирите, а проблемът е именно там, обясни тя по повод обвиненията, че бомбата с водната криза е заложена от кмет от нейната партия.

„51% от ВиК-та са на държавата. Продължават да прехвърлят отговорност, а тя е на управляващите. Целият мозъчен тръст от хидроинженери трябваше да е в Перник. Пълен хаос е. Така не се управлява“, категоричен е лидерът на левицата.

„Не сме се отказали от вота на недоверие. Той е за кризата с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. Започваме консултации в четвъртък и петък“, поясни още Корнелия Нинова.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати