Откриха гараж със 100 кила дрога и автомати /Снимки/

България
14.08.2019 | 14:32 ч.

"В продължение на действията по неутрализиране на най-голямата  до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната на 7 и 8 август 2019 г., разследващи полицаи от ГДБОП и прокурори от Специализираната прокуратура извършиха действия по разследването в кв. „Манастирски ливади“ в София. В гаражна клетка, наета от един от участниците в групата, който се издирва и за когото е издадена Европейска заповед за арест, е намерено и иззето огромно количество наркотични вещества от различен вид, автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, доказващи престъпната дейност на групата. Гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване. Огромната част от дрогата е доставена „на едро“ в различни опаковки, чували, сакове" Това съобщиха от Прокуратурата.

 

 

Както вече е известно, на 7 и 8 август спецслужбите стартираха акция в цялата страна, при която беше разбита наркомрежата на Радмил Ранов, известен като Радо Ланеца. Групата му се смята за една от най-мощните у нас, снабдявала на едро както Черноморието, така и вътрешни региони. Предполага се, че групата е имала "чадър", осигуряван й от държавни служители. По предварителни данни, откритите в гаража наркотици са около 100 килограма. От Прокуратурата коментираха, че точните количества се уточняват.

 

Намерената в гаража марихуана е била съхранявана в 110 пакета с различно тегло, в два чувала и пет сака. Иззети са 7 пакета с общо 70 000 броя таблетки екстази, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло, хероин, 100 спейсбека (самозалепващи се пликчета) с кокаин. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

 

Намерени и иззети са два автомата „Калашников“ и един автомат „Скорпион“, седем електронни везни, вакуумираща машина, предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици), както и 4 тефтера с „черното“ счетоводство на групата. Действията по разследването на групата продължават. До момента са повдигнати обвинения за участие в нея на 33-ма човека, част от които се издирват и са им издадени Европейски заповеди за арест, казаха още от Прокуратурата.