Отличиха троянци на гала-вечер на федерацията по мотоциклетизъм

Спорт
09.01.2017 | 01:06 ч.

На тържествена гала-вечер в Парк Хотел „Москва” в София бяха връчени наградите на Българската федерация по мотоциклетизъм за 2016 година. Специален гост на събитието бе президентът на ФИМ Европа д-р Волфганг Сръб. Сред отличените призьори в мотокроса бе и състезателят на „Троян Мотор спорт 01” Атанас Атанасов, който е вицешампион на страната в клас MX1. Наградени бяха и общините със заслуги за осъществяването на международния спортен календар на БФМ в мотокроса през изминалата година, като на челно място сред тях бе Троян. 

По време на церемонията своите отличия получиха и призьорите в републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта. Бурни аплодисменти заслужиха шампионът в клас „Формула 600” Красимир Михайлов и бронзовият медалист Павел Драганов, състезатели на „Троян Мото Клуб”. Връчени бяха четири специални награди, като първата от тях бе за тримата представители на България в световния шампионат по мотокрос Майкъл Иванов, Петър Петров и Иван Петров.

Междувременно стана ясно, че Майкъл ше кара в нов отбор през тази година. 19-годишният пилот от Троян ще се състезава за тима на „Vamo Racing Team“, който ще работи в партньорство с „Honda“ в световния шампионат по мотокрос в клас МХ 2. Съотборник на Иванов ще бъде Ларс Ван Беркел. Освен в шампионата на планетата, двамата мотокросисти ще карат и в кръговете на белгийския и холандския шампионат. Стартовете от световното първенство по мотокрос започват на 25 февруари 2017 година с Гран При на Катар, а седмица по-късно е новата надпревара, включена в календара – тази в Индонезия.

Майкъл изрази задоволството си от подписания нов договор. „Щастлив съм, че догодина ще направим пълен сезон в клас МХ 2 на световното първенство. Тази зима ще съм в Белгия, за да бъда близо до отбора. Това ще ми помогне да се подготвя на 100 процента за новия сезон. Очаквам с нетърпение да се кача и да се състезавам с "Honda CRF250R", сподели младият пилот пред БНР. 

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати