Паспортните служби работят извънредно и утре заради предстоящия вот

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016
05.11.2016 | 22:33 ч.

 

/КРОСС/Днес и утре звената „Български документи за самоличност" работят извънредно, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, информира БНТ.

Както на всички избори през уикенда паспортните служби ще работят. Днес от 8:30 до 17:00 часа, а утре от 8:30 до 19:00 часа.

Създадената организация има за цел хората, които по някаква причина нямат валидни документи - защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да гласуват.

В последната седмица звената „Български документи за самоличност" работиха на по-високи обороти, за да могат да се издадат ускорено документи, на хората които вече са подали заявления.

Тези, които не са успели да получат лична карта до края на работния ден вчера, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено, е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

Удостоверение може да се издаде във всеки град - не само по постоянен адрес. Единственото изискване за издаване на такова удостоверение е да има подадено заявление за получаване на лична карта.

Коментирай

Още от ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016

Всички от ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2016  
 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати