Певецът Веселин Маринов си чака безвъзмездната помощ от 10 000 лв, за да плати заплати на екипа си

Култура
30.05.2020 | 16:50 ч.

В откровено интервю пред Георги Любенов по БНТ известният български попевец Веселин Маринов изплака болката си, че извънредното положение за коронавируса буквално съсипало бизнеса му. Аз съм от малкото певци в България, които сме избрали да общуваме с публиката чрез концерти. А така, както върви, концерти няма да има. Чак през следващия март може да се мисли за по-активно концертиране», каза Маринов.

През годината той обикновено организира по 70 концерта, а тази година, според него,  може би няма да има нито един.

«Всяка сутрин се събуждам с мисълта как ще плащам на екипа си заплати. Някои вече взеха да ме напускат. Едно момче,  с което сме вече 23 години заедно – коректно, точно, способно, с болка ми каза, че мисли вече да се пренасочи другаде.» призна популярният певец.

«Ако още една година се случи като тази – без концерти, ще трябва да се зависля какво друго да правя. Въпреки че никога не съм си представял живота без пеенето и моята публика…», призна с огорчение и мъка чувствителният Маринов.

Като говориш така, не се ли притесняваш, че почитателите ти ще си помислят: ето той говори за бизнес, за пари?», попита го фронтално водещият Георги Любенов. « Но това е така – спокойно отговори Веселин Маринов. – При моята работа, в организацията на един концерт музиката е някъде на 5-то място. Преди това е организацията, екипът, техниката, албумите, които издавам на всеки две години – за всичко това трябват пари.

Трябва да се платят заплати на оркестъра, на балета, на техническия персонал… За реклама. Знаете ли колко  ми струва рекламата за един голям концерт, като този, който готвя през ноември? За него вече има продадени повече от 1000 билета, а аз дори не знам дали ще се състои… Дори и да не се повтори пандемия като тази,и  един малък грип може да откаже хората да дойдат на концерт. От една страна са страховете от зараза – на концертите се вика, хвърчат слюнки и т.н. От друга страна е обедняването на хората. Може просто да решат тази годинат да пропуснат да чуят любимия си певец.», сподели опасенията си известният изпълнител.

Не очаква държавата да му помогне. Разбира се, и той кандидатствал  по мярката за микро- и малките предприятия и чака да получи обещаваните 10 000 лв, за да плати с тях заплатите поне на част от екипа си. « Но с тях и без тях / парите – б.а./, все тая», печално завърши интервюто си Веселин Маринов.

 

 

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати