Пиян шофьор сее паника по пътя, помита контейнер за боклук и спряна кола

България
27.09.2019 | 11:23 ч.

49-годишен водач е осъден за шофиране след употреба на алкохол по внесено обвинение от Районната прокуратура в Кюстендил. Л.С. явно изключил дори "автопилота си", защото с „Опел“-а криволичел,  често сменял лентите без причина по пътя от Кюстендил към с. Лозно, а при разминаване с друг шофьор в насрещното без малко не го блъснал. Това станало на 3 септември, а сигнал за опасното шофиране подал уплашеният водач, когото Л.С. застрашил.  

 

При разследването било установено, че водачът на л.а. „Опел“ е Л.С. Той преустановил движението на управлявания от него автомобил, след като го ударил в кофа за смет и нанесъл щети на спряна на пътното платно друга кола. Във видимо нетрезво състояние, с голяма трудност водачът излязъл от колата. Пристигналите на място полицейски служители го тествали с техническо средство, като индикаторната скала на уреда отчела 3.78 промила алкохол.

        

В съдебно заседание е било сключено споразумение между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия Л.С., което е било одобрено от съда. Наложеното му наказание е една година и осем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева. Той е лишен и от правото да управлява МПС пред следващите осемнадесет месеца.