Прокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта

Крими
22.01.2020 | 14:40 ч.

Акция на прокуратурата се провежда в Държавната комисия по хазарта. Същота така там се извършва и финансова инспекция, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за държавна финансова инспекция.

В 16.30 часа в сградата на АДФИ на ул. „Леге“ 2, ет. 2, директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев ще направи изявление във връзка с инспекцията в Държавната комисия по хазарта.

„Работа се върши, когато сме готови и когато има необходимост. Ние не избираме момента. Той се избира от ситуацията, когато има данни или постъпят нови данни и т.н.

„Тази операция е на прокуратурата, ние обезпечаваме само района“, заяви пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов по повод провежданата операция.

Припомняме, че на 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на едни от най-големите компании за залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха още от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда.

Също така се подготвя и междувруменно изменения в Закона за хазарта, по предложение на лидера на НФСБ Валери Симеонов, с което се настоява да се забрани на частни компании да извършват лотарийни игри.