Русенско дуо с отличие в конкурс с участници от 10 държави

Култура
08.10.2017 | 12:44 ч.

 

Дуо „Апасионато“ от Училището по изкуствата в Русе спечели поредното си международно отличие. Флейтистът Димитър Димитров и пианистът Николай Димитров бяха удостоени с първа награда в младша категория на Международния конкурс за камерна музика „Пловдив“. Те са единствените български участници, които са победители в своята категория.

 

Николай и Димитър се представиха с творби на Шуберт и Пуленк, които очароваха журито с председател Елмира Дърварова /САЩ/ и членове от Русия, САЩ, Полша, Италия и България. Възпитаниците на преподавателя по камерна музика Красимира Великова бяха удостоени със златен медал, наградата на публиката и награда за най-добро изпълнение на творба от Пуленк. Дуо „Апасионато“ получи отличията си по време на галаконцерта, който се състоя в Етнографския музей в Пловдив. В конкурса, който е под патронажа на Министерството на културата, участваха камерни формации от 10 държави.

 

 

Дуото, което работи заедно само от една година, спечели още три международни награди през последния месец – първа награда и номинация за Гран при на Международния конкурс „Наследници на Орфей“ в Албена и първа награда на Международния конкурс „Надежди, таланти, майстори“ в Добрич. Димитър е ученик по флейта в класа на Красимира Великова, а Николай учи пиано в класа на Даниела Кюркчиева.

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

Виц на деня

Жена в лондонското такси към шофьора: - Към Ватерло! - Гарата ли? -Ми то, за битката съм малко позакъсняла...!

АРХИВ | изберете две дати