Село Беден си избра кмет от ГЕРБ, БСП оспорва

Политика
28.05.2018 | 11:07 ч.

 

Кандидатът на ГЕРБ Стоян Настанлиев е новият кмет на девинското село Беден, след като той получи 121 действителни гласа от втория тур на частичните местни избори. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия в Девин, с което Настанлиев е обявен за кмет на населеното място. Опонентът му Николай Димов от БСП е получил 112 гласа, предаде "Дарик".


На изборите вчера са гласували общо 245 души или избирателната активност е била около 70%, като 10 бюлетини са били зачетени като недействителни, а две са пуснати, без да са посочени нито един от кандидатите. Изборният ден е протекъл без жалби за нарушения, но протоколът на Секционната избирателна комисия е подписан с „Особено мнение“ от секретаря на СИК Росица Митева и член на СИК Виолета Манчева. От Областното ръководство на Българската социалистическа партия в Смолян обявиха тази сутрин, че ще оспорват изборите в село Беден.
 

„Ще оспорват изборите, заради цялостната кампания“, коментира председателят на Областният съвет на БСП в Смолян Рабие Кьосева. Според нея БСП днес ще дадат пресконференция в София, където в детайли ще обявят намеренията и мотивите си. До частичните кметски избори се стигна, след като избраният управник на редовните избори на село Беден Захари Стоилов замина на гурбет във Франция.
 

 
Печатни издания
Най-четени

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати