Шефът на световната лека атлетика призова: Провеждането на Олимпиадата не бива да е на всяка цена

Спорт
22.03.2020 | 17:47 ч.

Президентът на Световната федерация по лека атлетика Себастиан Коу смята, че провеждането на Олимпиадата в Токио не бива да се състои на всяка цена, като по-важно е здравето на спортистите.

Расте мнението, че Олимпиадата трябва да бъде отложена, въпреки че преди дни от МОК казаха, че тя ще се състои.

Себастиан Коу заяви, че в близките седмици ще бъде взето окончателно решение за провеждането на Олимпийските игри в Токио. Към днешна дата Игрите трябва да започнат по график на 24-и юли, но все повече зачестяват гласовете за отлагане на най-големия спортен форум заради световната пандемия от коронавирус.

"Решение за Олимпийските игри може да бъде взето бързо в следващите дни и седмици. Както казах и преди, провеждането на Олимпиада не бива да бъде на всяка цена, не и на цената на безопасността на спортистите", коментира Себастиан Коу пред "Скай Спортс". Това пише bgathletic.com.

Той добави, че трябва да бъде гарантирана справедивостта на постигнатите резултати, а това трудно може да се случи при положение, че подготовката на голяма част от спортистите е нарушена заради коронавируса. "Честното провеждане на съревнованията е от първостепенна важност", каза още Коу.