Шофьорите да внимават, тръгна масирана полицейска акция

Общество
13.05.2019 | 10:43 ч.

 

От днес до 19 май на територията на цялата страна се провежда операция на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Не са "застраховани" обаче и другите шофьори, които могат да попаднат в обхвата на проверките. В акцията участват служители на "Пътна полиция",  Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”, на криминалната и икономическата полиция.   

 

 Операцията е част от календара на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и подобни действия се осъществяват на територията на всички държави-членки, коментираха от МВР. Целта на засиления контрол над товарните автомобили и автобусите е да се обърне внимание на водачите, че последиците и броят на загиналите и ранените при пътнотранспортно произшествие с участието на тежки машини и автобуси са значително по-големи в сравнение с другите тежки ПТП, коментират от МВР.

 

Статистиката сочи, че основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите. Проверките ще са основно по тези показатели, но ще се следи и за цялостното спазване на Закона за движението по пътищата от всички водачи на пътя.

 

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати