Световна титла: Ансамбълът ни със злато на пет обръча

Спорт
16.09.2018 | 16:48 ч.

 

Българският ансамбъл завоюва така желания и така чакан златен медал по време на 36-ото Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в „Арена Армеец“ в София. Грациите ни се класираха на първото място във финала на съчетанието на пет обръча, като го направиха по особено убедителен начин, с рекордна оценка, съобщи gong.bg. След разочарованието, за което самите гимнастички признаха, че са изживели в многобоя, където грешки ги оставиха на третото място, днес Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова излязоха като преобразени.

 

Момичетата на Весела Димитрова играха уверено и въпреки едно изпускане около средата на композицията и лека неточност в края, те не се разколебаха, а това се отрази и на резултат им, коментира "Дарик". Съдиите дадоха рекордно висока оценка 23.300, от които впечатляващите 14.700 за трудност. Момичетата ни бяха с четвърти стартов номер, като се наложи да чакат до края, за да видят как ще се справят основните им конкуренти от Италия и Русия, които бяха с предпоследен и последен стартов номер.

 

След съчетанието на момичетата на Ирина Винер стана ясно, че няма кой да измести българския състав от върха, а залата избухна в бурни аплодисменти и много скандирания. Абсолютните световни шампионки допуснаха редица неточности, което ги остави извън призовата тройка. Тяхната оценка 20.325 бе четвърта по сила.

 

Пред тях се класираха японките, играли непосредствено пред България. Момичетата от Страната на изгряващото слънце получиха 22.800, което им бе достатъчно за среброто. Италия се окичи с бронза. Съдиите оцениха лиричната им композиция на 22.550. Италианският щаб не бе съгласен с този резултат и подаде контестация, която обаче бе отхвърлена.

 
Печатни издания
Най-четени

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати