Българският боксьор Тервел Пулев записа голяма победа над американеца Дешон Уебстър, която му донесе колана за Интерконтиненталната титла на WBA в зала "Колодрума" в Пловдив, съобщи https://nova.bg/

Дешон Уебстър е на 28 години и има 12 победи (6 с нокаут), 2 равни мача и 2 поражения. Тервел от своя страна е с перфектна статистика до момента - 14 победи (12 с нокаут) от 14 мача.

По този начин Тервел продължи мощния си поход към Топ 20, изигравайки пълни 36 минути (12 рунда) и бе обявен за победител след 12 рунда. Мачът приключи в дванадесетия рунд. Още в самото начало Пулев се опита да създаде дистанция от опонента си, който бързо търсеше клинчовете. Българинът вкара дясно кроше в главата и серия от ъпъркъти на съперника си. Уебстър от своя страна опита да вкара ляво кроше, но без успех, а контрата на Тервел бе същата, и то точна. Работата на Пулев с крака беше доста умела в първия рунд, като американецът трудно се ориентираше в обстановката на ринга в Пловдив.

Последният 12-и рунд започна с маркиращи удари от Тервел, а Уебстър бе много активен, играейки на принципа „всичко или нищо”. Пулев вкара десен прав, а американецът отново падна в краката му. Двамата влязоха в серия, но ударите на Пулев не остана впечатлен от нагласата на американеца. Това бе и краят на мача.

По-рано тази вечер по време на мача между Спас Генов и Леван Шоня на трибуните в зала "Колодрума" в Пловдив се е разразило меле между зрителите, предаде gong.bg. От какво е продиктувана агресията на столовете не стана ясно, но бързата намеса на охранителите преустанови амбицираните бойци край ринга, докато Генов и Шоня играеха страхотен дуел помежду си.