Тръмп запаши Иран с бързи и много силни удари

Свят
05.01.2020 | 09:05 ч.

САЩ ще нанесат „много бързи и много силни“ удари по 52 ирански обекта в отговор на всяко потенциално нападение, което може да бъде извършено след убийството на генерал Касем Сюлеймани. Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува това съобщение в профила си в социалната мрежа „Туитър“, предава ТАСС, цитиран от "Фокус".

„Нека това да послужи като предупреждение. Ако Иран нанесе удари по американците или американски обекти, тогава ние ще ударим 52 ирански обекта (представляващи 52-та американски заложника, заловени от Иран преди много години). Някои от тях са много значими и важни за Иран и иранската култура. Атаките ще бъдат нанесени по тези мишени и по самия Иран много бързо и много силно. САЩ повече не искат заплахи!“, написа президентът на САЩ.

Според неговата версия „Иран говори много смело“ за нанасяне на удари върху САЩ в отговор на американската операция, при която загина генерал Касем Сюлеймани. „Той (генералът-бел.ТАСС) вече беше атакувал наше посолство и се готвеше за допълнителни атаки по други обекти. Иран създава големи проблеми в продължение на много години“, смята президентът.

Още по темата

Коментирай