Васил Божков: Страхувам се за живота си, в държава на Балканите съм

Крими
30.01.2020 | 09:00 ч.

"Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислех да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна. Не съм престъпник". Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.
 
От вчера Божков е издирван с европейска заповед за арест, повдигнати са му 7 обвинения - за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша.

Божков обяви, че досега никой от прокуратурата не се опитал да се свърже с него и отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. Не е в Сърбия , но е на Балканите.
 
Бизнесменът каза още, че вчера е арестувана съпругата му, но други членове от семейството му досега не са засегнати от акцията на спецпрокуратурата.
 
Васил Божков коментира още , че главният прокурор Иван Гешев бърка тър говското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в „ Националната лотария" и ако  компанията дължи пари , отговорен е мениджмънта. Аз съм си платил всички данъци , защо не са обвинени други акционери , попита Божков.
 
 
Бизнесменът посъветва прокуратурата да потърси виновници на по- високо ниво от Комисията по хазарта.

 
 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

Не знам за КОВИД-19, но ако вземат да ни правят психотестове,

доста хора ще изгърмят

 

АРХИВ | изберете две дати