Запази стила си с малък бюджет

Лайфстайл
22.05.2020 | 16:48 ч.

Коронавирусът парализира икономиката в цял свят. Това даде отражение върху портфейлите на много хора, които останаха без работа или намалиха бюджета си. Все по-често ставаме свидетели на дами, които се оплакват, че са загубили стила, заради финансовата невъзможност да подновят гардероба си или да купят нова козметика. Нещата обаче не са чак толкова черни, тъй като представителките на нежната половина могат да съхранят стила си и с по-малко пари.

https://cashcredit.bg/Как да си купя дрехи с по-нисък бюджет?

Има няколко варианта да подновите гардероба си в условия на икономическа криза. Единият е да имате заделени пари (спестявания), които можете да похарчите за тази цел, да бъдете спонсорирана от интимната Ви половинка или да вземете пари на заем. Тези варианти обаче изглеждат по-малко реални, заради факта, че спестяванията в кризисните времена се харчат само за неотложни нужди, а много от мъжете са изпаднали в несъстоятелност и не разполагат с нужните средства.

В този ред на мисли, можете да се ориентирате към дрехи втора употреба или пък реплики на известните марки. Ако до този момент сте свикнали да носите само оригинални облекла, то сега ще трябва да забавите темпото, поне докато нещата не се стабилизират и хората се върнат към нормалния си начин на живот. Има множество магазини, в които се предлагат дамски дрехи втора ръка, които не са изгубили чара си, и ще помогнат повдигнете самочувствието си.

Освен облеклата втора употреба, се продават и т.нар. реплики на известните дизайнерски дрехи. Те са с поне 200 лева по-евтини от оригиналите, така че можете да ги използвате, за да добавите нова рокля, пола, блузка, дънки, обувки или друг тоалет в голямата Ви колекция.

Премоделиране на дамски дрехи

Знаете ли, че има възможност да се направи редизайн на дамски дрехи. Професионалните шивачи могат да направят рокля от шал, както и да рециклират стари дрехи, от които може да е получи ново и свежо облекло. Този вид услуги са по-евтини, отколкото да отидете в мола и да купите чисто нова рокля, блуза или друг тоалет. В случай, че обичате да шиете и творите, можете да се справите и сама, стига да прочетете някои съвети и напътствия в интернет.

Рециклирането на стари дамски дрехи пък спомага за изработката на нови тъкани, които се продават на по-ниски цени. Общо взето гледайте и в тази насока, ако желаете да запазите стила си, когато икономическата криза се разбушува и финансите Ви започнат да намаляват.

Време е да започнете да носите обувките си

Помните ли близкото минало, в което си купувахте по няколко чифта обувки, които си харесвахте от моловете и бутиците. Някои от тях си стоят в шкафа и въобще не се използват. Извадете ги и ги обуйте, защото те все още имат неотразим блясък и ще изиграят ролята на необходимата добавка към стила Ви. Не пишем това с насмешка, а Ви даваме практичен съвет, който можете да следвате, вместо да се чудите, откъде да си набавите средства за поредните обувки, които ще останат скрити в шкафа и ще стоят там години наред.  Надяваме се, че сме Ви били от полза и ще запазите стилния начин на обличане и по време на кризата.

 

 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати